15 ponturi pentru pin-uri mai productive pe Pinterest

15 ponturi pentru pin-uri mai productive pe Pinterest

Pinterest este un site social care promite mult. Ca si popularitate se afla dupa Twitter, dar creste rapid. Pinterest incita la mai mult trafic decat Twitter si LinkedIn la un loc. Evident, acest site foarte popular te poate ajuta foarte mult in business-ul taucat  si pentru prezenta ta in mediul online, dar toate uneltele puse la dispozitie, trebuie folosite corespunzator.


Ideea de baza a Pinterest-ului este sa iti creezi un board unde pin-uiesti imagini insotite de un text pe post de descriere despre ceea ce ai pin-uit. Cele mai populare pin-uri sunt casele, arts & crafts, moda si mancarea. Pin-urile despre mancare sunt una din cele mai populare categorii cu o crestere rapida.


Invatand sa pin-uiesti mai eficient te va ajuta sa-ti cresti vizibilitatea, traficul si vanzarile.


1. Pin-uiti cu regularitate. Programati-va un plan de pin-uit si tineti-va de el. Fiti sigur ca pin-uiti la ore diferite pentru rezultate optime. Incercati sa pin-uiti de minim 20 de ori intr-o zi daca este posibil. Este indicat sa pin-uiti constant de-a lungul saptamanii decat sa va aglomerati board-ul intr-o singura zi cu 100 de pin-uri.


2. Culorile aduc rezultate. Este dovedit ca rosul si portocaliul aduc mai multe rezultate decat culoarea albastra. Poate veti dori sa folositi mai multe culori in imaginile postate in opozitie cu imaginile pin-uite cu o singura culoare.


3. Instrumente disponibile. Sunt multe instrumente care te pot ajuta sa pin-uiesti eficient.  Pinreach-ul te ajuta sa determini cat de bine faci ceea ce faci si iti poate oferi un “scor” Pinterest.  Piqora este unul dintre uneltele care te pot ajuta. Te poate ajuta sa promovezi si sa urmaresti rezultatele pentru eforturile tale in campania de marketing.


4. Cuvintele cheie de prezentare. Asigurati-va ca folositi cuvintele cheie in descrierea pin-urilor. Asta ii va ajuta pe cei care cauta anumite pin-uri sa te gaseasca mult mai usor, atragand mai multi follow-eri si mai mult trafic.


5. Fundalul imaginilor. Pin-urile pozelor cu un fundal mai mic, sau chiar deloc, vor primi mai multe like-uri decat cele care au o imagine principala mica dar cu mult fundal. Ai putea primit chiar cu 2-4 repin-uri  mai mult.


6. Conecteaza-te si cu Twitter si Facebook. Intotdeauna conecteaza-te si la celelalte conturi sociale pe care le ai. Asta izi va mari numarul de persoane care te urmaresc, care iti dau like sau repin-uri.


7. Numele board-urilor. Creaza-ti nume de boar-uri captivante si de asemenea foloseste cuvinte cheie relevante. Numele board-urilor sunt precum titlurile din ziare si ele trebuie sa capteze atentia persoanelor interesate, pentru a produce rezultate. Tine cont ce titlu de board capteaza mai mult atentia si de ce.


8. Nu doar repin-ui. Imbinati original pin-ul cu repin-ul. A repin-ui este bine insa adauga unele pin-uri doar ale tale.


9. Adauga o descriere interesanta. Cand adaugi descrierea, asigurat-va ca adaugati si cuvintele voastre cheie alaturi de o scriere concisa si cu o gramatica corespunzatoare. Adu-ti aminte de regula “scurt si la obiect” care iti va creste sansele ca pin-urile sa apara primele in cautari.


10. Pin-urile Video. Profitati de sectiunea video pe care Pinterest v-o pune la dispozitie. Sunt mult mai multe imagini pin-uite decat video-uri, asa ca puteti sa va axati si pe aceasta nisa din comunitate.


11. Postarile pe blog. Cand postati articole pe blog, folositi imagini in articole pe care ulterior le puteti posta in board. Nu pin-uiti intregul articol, dar un mic teaser cu un link va functiona foarte bine. Publica doar in board-urile adecvate  si nu exagerati cu propria promovare.


12. Studiati statisticile pin-urilor. Pinterest ofera statistici asupra pin-urilor tale asa ca folositi-le in avantajul vostru. Aflati care functioneaza mai bine sau care nu si invatati de pe urma acestora. Tineti cont de angajamentul initial de a pin-ui constant.


13. Coperta imaginilor. Alegeti coperta/fundalul imaninilor din board intelept. Cand cauti dupa un board, imaginea lui de fundal este cea care te atrage cel mai mult. Ai putea sa te uiti peste toate pin-urile tale sa vezi care anume s-ar potrivi cel mai bine in spatiul alocat si care anume are un indemn mai puternic catre client. De asemenea, ai putea sa te uiti la alte board-uri si sa vezi ce fel de imagini te atrag cel mai mult si care iti capteaza mai repede atentia.


14. Verifica cele mai populare pin-uri. Aloca-ti timp pentru a te uita care au fost cele mai populare pin-uri. Studiaza-le si vezi cu ce se diferentiaza ele de altele. Foloseste aceasta informatie pentru propriile pin-uri, pentru o mai mare productivitate.


15. Grupeaza board-urile. Unul dintre cele mai grozave lucruri de pe Pinterest este gruparea board-urilor. II puteti ruga pe proprietarii acelor board-uri sa va adauge si apoi puteti pin-ui acele board-uri. Asigurati-va ca respectati regulile si orientarile proprietarului. Pin-uind eficient intr-un board grup va poate creste substantial numarul celor care va urmaresc.


Pinterest este un site distractiv care iti poate aduce mai multi vizitatori si te poate ajuta la cresterea afacereii. Dar cu toate ponturile despre marketing, tu trebuie sa iti aloci timp pentru a utiliza in mod eficient pentru a te bucura de toate beneficiile si de potentiala lui putere.


Sursa: http://ezinearticles.com




Se incarca ...