Ce tipuri de intrebari poti sa folosesti in sondaje de opinie

Ce tipuri de intrebari poti sa folosesti in sondaje de opinie

Porniti la drum cu intrebarile potrivite. Alegeti intrebarile corect, astfel incat sa nu plictisiti respondentul. Timpul mediu al unui sondaj nu trebuie sa depaseasca 10 minute.
Alegerea informatiilor si a intrebarilor pentru un sondaj, tipurile de intrebari pe care le adresati, joaca un rol foarte important pentru a concepe un sondaj eficient. Inainte de a concepe intrebarile, intrebati-va cum veti folosi raspunsurile de pe urma sondajului. Stiind care este scopul sondajului si informatiile pe care vreti sa le strangeti, va vor ghida catre tipurile de intrebari pe care sa le adresati.


Cele mai populare sondaje


Mai jos sunt cele mai folosite tipuri de intrebari care se folosesc in sondajele de opinie si cum pot fi folosite pentru a crea un sondaj reusit.


Intrebari cu variante multiple de raspuns


Aceste tipuri de intrebari ii permit respondentului sa aleaga unul sau mai multe variante de raspuns dintr-o lista de raspunsuri deja definita. Trebuie sa folosesiti aceste intrebari cu raspunsuri multiple in momentul in care aveti un numar fix de optiuni.


Evaluare scalara


Folosind evaluarea scalara, respondentul bifeaza o evaluare unica pentru intrebarea adresata. Cel mai adesea se foloseste pentru masurarea calitatii. Majoritatea sondajelor folosesc Scala lui Likert. In principiu se alcatuieste un set de intrebari care reprezinta afirmatii cu caracter favorabil sau nefavorabil la adresa obiectului care face scopul investigatiei. 
Ex: respondentul este pus sa raspunda cat de acord sau in dezacord de afla cu subiectul propus.


Intrebari cu raspuns detaliat sub forma de comentariu


Intrebarile cu raspunsuri nedeterminate cer din partea respondentului un comentariu. Raspunsurile sunt analizate individual sau prin instrumente care folosesc analiza pe text. Probabil ati intalnit asemenea intrebari in care vi se solicita punctul de vedere asupra unui lucru si erati rugati sa detaliati raspunsul intr-o caseta separata.


Intrebari demografice


Pentru a afla cat mai multe informatii de la respondenti referitoare la trecutul lor (studii, domenii in care au lucrat) sau informatii despre varsta, sex, ocupatie, copii, membri ai familiei, intrebarile demografice sunt cele care folosesc cel mai mult.


Odata ce va obisnuiti cu sondajele de opinie veti sti cu usurinta care tipuri de studii si mai ales care tipuri de raspunsuri vreti sa utilizati si de ce.


In platforma MailAgent.ro puteti sa va creati sondajele de opinie de care aveti nevoie pentru a afla gradul de satisfactie al clientilor, ce aveti de imbunatatit si mai ales puteti aduna informatii suplimentare despre clientii pe care ii aveti deja in baza de date. Raspunsurile astfel obtinute pot fi exportate in format CSV iar in platforma gasiti raportari grafice la fiecare intrebare. Mai multe informatii gasiti aici.




Se incarca ...