Locuri de vizitat in Bucuresti

Locuri de vizitat in Bucuresti
Anul trecut, cand am fost la Paris, sora mea mi-a facut o lista cu peste 20 de obiective turistice in 10 zile. Si, umbland dintr-un muzeu in altul, am realizat ca, de 5 ani de cand am venit in Bucuresti, am vizitat foarte putine locuri de aici.  Asa ca, anul acesta, mi-am propus sa bifez pe lista de vizitat urmatoarele:

Casa Poporului

Denumita si Palatul Parlamentului, aici este locul unde isi desfasoara activitatea cei care propun si voteaza legile statului (Camera Deputatilor si Senatul). Inscrisa cu 3 recorduri in World Records Academy (pentru cea mai mare, cea mai scumpa si cea mai grea cladire administrativa din lume), ocupa locul al doilea in clasamentul celor mai mari cladiri din lume, dupa Pentagonul din SUA.

Mai multe detalii despre programul de vizita si tarifele de intrare gasiti aici.

Muzeul Antipa

Modernizat recent, in acest muzeu national de istorie naturala, se pot admira peste 2 milioane de piese, grupate in colectii zoologice, paleontologice, de minerale si roci si etnografice. Conform site-ului oficial al muzeului, programul de vizitare, pe timp de iarna, este de marti pana vineri, intre 10:00-18:00, iar sambata si duminica intre 10:00 si 19:00. Vara, programul este prelungit pana la ora 20:00 de marti pana duminica. Pretul unui bilet intreg este 20 de lei.

Arcul de Triumf

Acest monument comemoreaza victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial si este situat in partea de Nord a Bucurestiului. Acest simbol al capitalei poate fi vizitat doar cu anumite ocazii speciale, cum ar fi de Ziua Nationala a Romaniei, pe 1 decembrie.

Muzeul Satului

Fiind un muzeu in aer liber, aici se pot vizita monumente ce oglindesc viata traditionala romaneasca, de la gospodarii din toate regiunile istorice ale Romaniei pana la obiecte de interior (mobilier, unelte reprezentative pentru locurile lor de origine).

Informatii despre program si tarife gasiti aici.

Mausoleul din Parcul Carol

Cunoscut si ca Monumentul eroilor luptei pentru liberatatea poporului si a patriei, pentru socialism, este situat in Parcul Carol I, din sectorul 4, pe Dealul Filaretului. In fata acestui monument este amplasat Mormantul Ostasului Necunoscut, ce a devenit locul national de pelerinaj si reculegere in memoria romanilor ce s-au jertfit pentru intregirea Neamului.

 

Acestea sunt doar cateva locuri pe care le voi vizita in Bucuresti pentru a-mi petrece timpul liber. RATB a pus la dispozitia turistilor linia Bucharest City Tour pentru a circula, cu autobuze supraetajate, pe traseul Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romană, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Sos. Kiseleff si Piata Presei, pe acest traseu intalnindu-se principalele obiective turistice ale Bucurestiului.

 


Se incarca ...