6 sfaturi de baza pentru a-ti crea pagina companiei pe Google+

6 sfaturi de baza pentru a-ti crea pagina companiei pe Google+
Daca nu esti adeptul Facebook-ului sau a Twitter-ului, sau poate Pinterest si Instagram nu se muleaza pe profilul companiei tale, este bine sa iti indrepti privirea catre Google+. Platforma aduna din ce in ce mai multi fani, are avantajul ca poti sa incarci si poze, sa faci parte din comunitati dar beneficiezi si de rapoarte pe pagina companiei tale. Alt avantaj este ca ajuta la indexarea site-ului in motoarele de cautare. Deci un mare plus, atunci cand iti doresti sa atragi publicul in mod organic.

Ultimele date pe care le-am gasit despre Google+ dateaza din octombrie 2013. Din cele 2,2 miliarde de conturi create, doar 540 milioane de utilizatori sunt activi sau care au folosit macar o data un serviciu de la Google+. Raportandu-ne la aceste cifre, realizam ca sunt foarte putini utilizatori activi din numarul total si chiar si fata de alte retele.
Aici (http://en.wikipedia.org/wiki/Google%2B ) gasesti mai multe informatii despre platforma, dar si ceea ce iti poate oferi ea.

Ce s-a observant totusi, este ca nici la nivel global si chiar si in Romania, Google+ nu are acelasi impact in randul companiilor precum il are Facebook. Totusi previziunile sunt optimiste. Cu cat Facebook pierde din utilizatori, se spera ca Google+ o sa creasca treptat.

Iar daca iti doresti un cont pe Google+ pentru business-ul tau iata 6 ponturi de care ar trebui sa tii cont:

1. Crearea paginii de companie pe Google+. Include link-ul site-ului si toate informatiile necesare pentru a putea fi gasit cat mai usor.

2. Cauta cat mai multe cercuri din care sa faci parte si introdu oamenii potriviti in cercurile care li se potrivesc. Facand acest lucru, vei putea targeta content de calitate cu oamenii din anumite cercuri dar si cu publicul obisnuit.

3. Alege un format pentru articolele postate. Iti poti scrie articolele pentru Google+ asa cum vrei, si trebuie sa profiti de asta. Poti folosi cuvinte bold-uite, sa numerotezi listele sau sa folosesti bullet-uri. Folosete titluri si sub-titluri precum si spatieri, si fa articolul cat mai usor de citit de pe orice dispozitiv.

4. Scrie titluri prietenoase pentru SEO. Pentru postarile de pe Google+ asigura-te ca folosesti titluri care sunt usor de gasit in motoarele de cautare si care contin cuvinte cheie, astfel incat sa beneficiezi cat mai mult de rank-ul SEO.

5. Foloseste imagini pentru a creste angajamentul. Si nu uita ca te poti folosi si de #hashtags.

6. Alatura-te comunitatilor din Google+. Oamenii din comunitati discuta despre domeniile care ii pasioneaza. Alatura-te lor, dar nu te promova agresiv. Incepi prin a discuta si apoi poti sa aduci vorba si despre produsele/serviciile pe care le oferi.

Sunt doar cateva sfaturi pentru inceputurile unui cont pe Google+. Cu cat il folosesti mai des, vei descoperi si alte beneficii si avantaje de care poti profita.



Se incarca ...