Cum functioneaza chestionarele MailAgent (tutorial video)

Cum functioneaza chestionarele MailAgent (tutorial video)

Spre deosebire de email si SMS, chestionarele aduc un feedback real si pot aduce informatii suplimentare despre clientii din baza ta de date. Este simplu sa creezi un astfel de sondaj in aplicatia MailAgent, pe care ulterior il poti trimite prin email catre baza de date.


Ulterior afli punctual raspunsurile date de fiecare abonat si poti chiar sa ai chestionarul disponibil pe site-ul tauk, poti sa exporti raspunsurile in format CSV si sa primesti un raport grafic al rezultatelor.


Clientii pot gasi sectiunea de Chestionare aici. Daca nu esti client, fa-ti acum un cont gratuit aici, prin care sa iti poti administra chestionarele.


1. CUM FACI UN SONDAJ


Este foarte simplu sa folosesti Sondajele! Intra in contul tau si alege sectiunea Sondaje, unde adauga un chestionar nou, asa cum poti vedea in filmuletul ajutator de mai sus.


2. SETARI INITIALE



Chestionarul proaspat creat poate fi gasit in partea de jos a paginii, iar daca sunt mai multe in lista il poti identifica dupa data afisata in dreptul lui. Acum ca sondajul tau este gata, poti trece la editarea lui. Este nevoie sa introduci cateva texte pe care le vor vedea respondentii: o descriere care sa vorbeasca despre subiectul chestionarului, un mesaj care sa apara la finalul chestionarului si un mesaj care sa apara pe ecran atunci cand cineva acceseaza un sondaj care nu mai este activ.


In plus, este necesar sa adaugi pagina pe care vor fi condusi cei care au incheiat cu succes completarea sondajului. La final mai incarca si logo-ul tau. Acum a mai ramas doar sa salvezi si sa vezi cum se va vedea online ce ai facut pana acum.


3. ADAUGARE INTREBARI SI VARIANTE DE RASPUNS



Dupa ce chestionarul tau are setarile initiale facute, poti trece la adaugarea de pagini si raspunsurile aferente acestora.
In partea de jos se gaseste butonul “Adauga pagina”. “Pagina” reprezinta fiecare intrebare, asa ca sondajul va avea cate o pagina pentru fiecare intrebare pe care vrei sa o adresezi respondentului.


Fiecare intrebare are doi pasi: introducerea in campul specific a intrebarii pe pagina pe care doar ce ai creat-o, alegerea tipului intrbarii: cu un singur raspuns, cu mai multe raspunsuri sau cu raspuns liber. In cazul in care ai raspunsuri predefinite, apasa “Adauga raspuns” si apoi le poti introduce in campurile speciale, asa cum este prezentat in filmuletul alaturat. Bifa de “text explicativ” adauga un camp de text pentru raspunsurile de tip “Alta/Altul”.
Dupa ce intrebarea este gata apasa butonul “Salvare” si vei fi dus inapoi in pagina de editare sondajului tau. Repeta apoi procedeul de adaugare de intrebare, de cate ori este nevoie.


4. ACTIVARE CHESTIONAR



In momentul in care ai salvat toate intrebarile si raspunsurile lor, poti activa chestionarul din pagina de editare. Atentie! Dupa publicare, sondajul nu mai poate fi editat! Ulterior veti primi un URL pentru a accesa acest chestionar.


5. VIZUALIZARE CHESTIONAR



Pentru a vedea cum arata varianta online a chestionarului tau, deschide URL-ul primit la pasul anterior si parcurge sondajul. La final vei fi dus in pagina de intoarcere pe care ai introdus-o la pasul 2.


6. CUM INSERERZI CHESTIONARUL INTR-UN EMAIL



Intra in contul tau MailAgent si urmeaza pasii pe care ii faci si atunci cand vrei sa trimiti o Campanie normala. Dupa ce alegi lista si template-ul pe care le doresti poti insera chestionarul cu ajutorul butonului special din panoul de editare newsletter, asa cum se arata in filmuletul alaturat. In fereastra deschisa dupa apasarea butonului poti alege unul din sondajele din lista ta. Personalizeaza-ti template-ul asa cum iti doresti si apoi apasa Continua, ca la o campanie normala.


7. CUM SE DESCHIDE UN CHESTIONAR DIN EMAIL



Sondajul se poate accesa cu un click pe link-ul respectiv din corpul newsletter-ului si se deschide intr-o fereastra noua, unde se poate parcurge de catre utilizator. Dupa completarea tuturor raspunsurilor si incheierea chestionarului, se afiseaza pagina setata ca destinatie finala.


8. CUM VEZI RAPOARTELE FINALE



In categoria de Sondaje din meniu sunt vizibile toate chestionarele tale, unde poti vedea data adaugarii, daca este activ sau nu, sa il stergi, sa il editezi sau sa vezi raportul. Facand click pe butonul de editare al chestionarului tau poti vedea un raport grafic cu raspunsurile participantilor la sondaj, iar raspunsurile pot fi exportate in format CSV si salvate local.


Acum poti trimite primul tau sondaj!



Se incarca ...