7 motive pentru a folosi SMS Marketing

7 motive pentru a folosi SMS Marketing
 

Asa cum am mai vorbit si in celelalte articole, in care iti prezentam diferite canale de socializare prin care iti poti promova compania, in acest articol iti vom arata cateva motive pentru care ar fi indicat sa incerci sa apelezi si la campaniile de SMS. Sute de milioane de dolari sunt cheltuite in fiecare an in America pe campaniie de SMS Marketing.

1. Mesajele text sunt accesibile.

Mesajele text sunt ieftine. Vorbim de un cost de cativa centi/SMS. Poti incepe cu o suma mica, de doar cativa zeci de euro pentru o campanie.

2. Mesajul text ajunge…instant

Uita de filtrele de SPAM, posturi blocate si vizitatori pe care i-ai ratat. Cand trimiti un SMS, acesta ajunge in cateva secunde la destinatar.

3. Rata de deschidere foarte mare

Tocmai am spus mai sus ca rata de deschidere a SMS-urilor este de 95% in majoritatea cazurilor, comparat cu rata de deschidere a email-ului de doar 25% din cazuri.

Telefon2


4. Este la obiect

Un SMS este limitat la 160 de caractere. Asta inseamna ca va trebui sa fii concis si sa spui exact ceea ce vrei sa transmiti pentru a avea o rata mare de raspuns.

5. Toata lumea are un telefon mobil si adora sa trimita mesaje

Aproape fiecare persoana detine un telefon mobil. In America s-au trimit 2 trilioane de mesaje in 2010. Daca tu nu trimiti un SMS clientilor tai, fii sigur ca competitorul tau o face. Majoritatea telefoanelor sunt de tip smartphone cu acces la internet. Astfel dintr-un SMS clientii pot ajunge si pe site-ul tau.

6. Campaniile text sunt Green

Uita de campaniile pe fluturasi care sfarsesc prin a fi aruncate la gunoi. Un mesaj text este digital, ceea ce inseamna ca e green, campania ta de SMS  Marketing va aduce vanzari si va salva mediul.

7. Momentul conteaza

Clientii se asteapta sa primeasca ofertele pe care le vor la momentul potrivit. Gandeste-te bine la momentul in care vrei sa trimiti sms-ul astfel incat sa atingi nevoia clientului. De exemplu, chiar inainte de orele de cumparaturi, in cazul comerciantilor, sau chiar inaintea pranzului, in cazul restaurantelor. Verifica si acuratetea bazei tale de date pentru a putea segmenta lista pe categoriile tale de interes (oras, sex, varsta, etc).

Alte ponturi ar fi:
-Trimite mesaje de reamintire a programarilor (ex: cabinete stromatologice, service-uri)
-Trimite cate un tips saptamanal despre oferta ta, total diferit de newsletter, pentru a mentine relatia vie cu clientul
-Trimite mesaje periodice de sarbatori sau de ziua clientilor tai
-Trimite-le clientilor fideli, inaintea celorlalti, instiintari despre campanii si chiar si un cupon prin care sa-i rasplatesti
-Trimite-le instiintari despre evenimentul pe care urmeaza sa-l sustii (evenimente sau conferinte).

 

Daca iti dorest o campanie de SMS Marketing si chiar mai multe sfaturi, ne poti contacta la contact@mailagent.ro sau la numarul de telefon 0749040042.

Top-Tips-for-Writing-Successful-SMS-Marketing-Messages

Surse: www.mobilemarketingratings.com, www.marketingprofs.com, www.socialmediatoday.comSe incarca ...