Ce este Opt-in?

1011113_63580346


Vom incerca sa explicam ce este opt-in-ul si cum va ajuta acesta in campaniile de marketing.
Definitia opt-in-ului ar fi: permisiunea expresa a unui client sau a beneficiarului unei adrese de mail, de a permite unui marketer sa trimita reclame, informatii sau mesaje. Dupa acceptarea opt-in, marketerul va continua sa trimita materiale sau mesaje pana cand recipientul decide sa se dezaboneze (opt-out).
Succesul oricarei campanii de marketing online sta intr-o lista ampla de mailuri de tipul opt-in sau double opt-in.


Daca esti la inceputurile email marketing-ului, este posibil sa nu intelegi care este diferenta intre opt-in, double opt-in, opt-out si confirmarea opt-in-ului sau toate parerile pro si contra. Voi incerca sa-ti explic mai jos ce insemna si cum funcioneaza.


Opt-out:  in loc de a oferi clientului optiunea de a fi adaugat in lista, el este pus automat in aceasta si apoi are optiunea de a cere sa fie scos. Ascuns in josul unei pagini este o optiune deja  bifata de genul “Da, sunt de acord sa primesc newslettere”.  Este un mod de a “pacali”, dar tehnic este legal. Nu recomandam acest lucru, deoarece o sa va treziti ca o gramada de oameni care nu stiu cum au ajuns in lista voastra, ca nu va vor citi email-urile si care vor trimite plangeri de spam. Nu este placut, deci mai bine o evitati.


Opt-in:  Cateodata se refera si la single opt-in, aceasta metoda inseamna ca oamenii nu sunt adaugati automat in nicio lista. Sunt adaugati doar daca au completat personal un formular. In timp ce aceasta metoda este mai buna decat opt-out, are si ea probleme. Clientii pot inscrie prieteni sau membri ai familiei fara permisiunea lor. Atunci vei ajunge sa trimiti mailuri unor oameni de care nu ai auzit si aceastia au tendinta de a se supara din aceasta cauza.


Opt-out confirmat: Este similar cu metoda opt-in, insa dupa ce au aderat la lista ta de mail le vei trimite o confirmare de multumire pe mail care contine un link de dezabonare de la lista ta (doar in cazul in care au fost inscrisi de altcineva, fara permisiunea lor). In esenta, aceasta metoda arata mai bine decat opt-in-ul simplu din moment ce le ofera clientilor optiunea de a se dezabona daca nu au aderat de bunavoie.


Double Opt-in:  Cineva se aboneaza la lista ta, ii trimiti un mail de confirmare cu un link pe care clientul trebuie sa-l acceseze inainte sa fie adaugat in lista. Aceasta este dupa parerea noastra cea mai eficienta metoda de a-ti construi baza de adrese de mail.
Avantajele ar fi ca doar cei interesati de tine vor accesa double opt-in si atunci rata de raspuns va fi mult mai mare si nici nu veti putea fi acuzati de spam deoarece aveti dovata de double opt-in.  Un alt avantaj ar fi ca stiti ca adresa este corecta si verificata.


Sursa: www.businessdictionary.com, http://blog.mailchimp.com
 
Se incarca ...