6 motive pentru care clientii ies de pe site-ul tau

website


Avand un numar mare de pagini de internet la dispozitie, te intrebi adesea cum iti vei determina clientii sa aleaga tocmai site-ul tau. Este posibil ca tu, impreuna cu echipa ta, sa petreceti mult timp dezvoltand, imbunatatind designul si pentru a crea continut captivant pentru a tine site-ul vostru separat de competitie, insa lucrurile nu merg intotdeauna conform planului.
Adevarul este ca, desi exista 1001 moduri de a aduce trafic pe site-ul vostru, sunt tot atatea motive ca vizitatorii sa nu ramana pe pagina voastra.
Daca rata de bounce (Bounce rate-ul este un indicator de calitate ce analizeaza procentul vizitelor unice pe un site) este cam abrupta, am conturat 6 posibile motive pentru care pierdeti trafic valoros si ce puteti face pentru a inversa daunele.


Vizitatorii trebuie sa munceasca mult


In timp ce noi te incurajam sa fii inovator in ceea ce priveste design-ul site-ului tau, este important sa nu diminuezi functionalitatea site-ului.
De exemplu, pozitionarea si performanta barei de navigare joaca un rol important in abilitatea vizitatorilor de a acoperi continutul corect din site. O plasare necorespunzatoare, denumiri derutante si meniuri drop down prea aglomerate, toate pot reduce nivelul utilizarii barei de navigare.
Considerand ca bara de navigare este folosita pentru a conecta vizitatorii cu tot continutul site-ului, ati dori sa plasati informatiile importante la inceput si sa usurati munca vizitatorului de a ajunge din punctul A in punctul B.


Cereti prea mult


Formularele prezentate ca o modalitate buna de a colecta informatii de contact valoroase, pentru a va ajuta sa cresteti si sa cuantificati lead-urile, cerand prea multe informatii puteti pierde din conversie. Daca ii asaltati cu prea multe campuri de completat, clientii nu va vor da informatiile pe care nu sunt dispusi sa le ofere si este posibil sa va treziti cu multe campuri completate cu informatii false pe care clientul le-a completat in ideea de a evita spam-ul. Conform unui infografic de la QuickSprout, firma Imagescape a fost capabila sa obtina o crestere a conversiei de 120% prin reducerea formularului de contact de la 11 domenii la 4.
In cazul in care rata de bounce a traficului pe site este mare inainte de conversie, ganditi-va cum business-ul vostru poate reduce formularele de captare a lead-urilor (potentiali clienti).


Valoare nedefinita


Nu lasati vizitatorii site-ului sa fie nesiguri pe faptul ca au de ales intre voi si competitie.
O propunere de valoare bine definita o sa-i confirme vizitatorului site-ului ca business-ul tau este capabil sa-i ofere ceea ce vrea. Comunicand valoarea produselor si serviciilor in prima faza, invitati utilizatorii sa exploreze mai in amanunt ceea ce site-ul tau are de oferit.


Lipsa personalizarii

Nimic nu transmite “bine ai venit pe site-ul nostru” ca un homepage umplut cu cuvinte cheie. Ceea ce multe business-uri nu reusesc sa recunoasca este ca trebuie sa creeze un website cu un continut pentru oameni, nu doar pentru motoarele de cautare.
Daca continutul  site-ul vostru are o densitate coplesitoare de cuvinte cheie, e greu pentru vizitator sa il strabata. Problema cu folosirea cuvintelor cheie mult prea exagerata este ca va diminua mesajul pe care business-ul vrea sa-l transmita dar va si esua in a “prinde” cititorul.
Continutul site-ului va trebui bine asezonat cu accente personalizate cu scopul de a incuraja clientul sa revina din nou.


Fara dovezi de socializare


63% dintre clienti sunt  mai dispusi sa cumpere de pe un site daca are rating-uri si review-uri pentru produse.
Fie ca este vorba de comentarii, share-uri pe retelele sociale, studii de caz sau testimoniale, statistici ale utilizatorilor, continut generat de utilizatori sau avize ale unei persoane cunoscute care influenteaza o industrie, dovezile sociale au abilitatea de a modela felul in care vizitatorii va percep business-ul.
Incorporand ceva din dovezile de pe retelele sociale in site-ul vostru, ii prezentati vizitatorului dovada ca sunteti capabili sa oferiti clientilor rezultatele pe care ei le asteapta.
Daca vizitatorul intra pe site pentru a va compara cu unul dintre competitori, veti dori sa aveti un continut care sa determine o cumparare in favoarea voastra.
Dovada sociala va ajuta sa construiti increderea prin furnizarea unei perspective asupra modului in care altii interactioneaza sau care beneficiaza de un produs sau serviciu pe care il oferiti.


Sunteti prea lenti


Un studiu efectuat in 2008 de catre Aberdeen Group a relevat ca “O intarziere de 1 secunda in incarcarea paginii rezulta cu 11% mai putini vizitatori, o scadere cu 16% a satisfactiei clientilor si o scadere cu 7% a ratei de conversie”. Este posibil ca aceste cifre sa fi crescut constant odata cu trecerea timpului.
Paginile cu incarcare inceata sunt plasate cu un risc mare de abandon, care are un potentialul de a avea un impact negativ, scazand capacitatea site-ului de a transforma vizitatorii in potentiali clienti.
47% dintre clienti asteapta ca o pagina sa se incarce in 2 secunde sau mai putin, asa ca fiti constienti de timpul de incarcare a site-ului pentru a evita pierderea de vizite valoroase.


Sursa: www.impactbnd.com
Se incarca ...