10 beneficii ale folosirii infograficelor

10 beneficii ale folosirii infograficelor

Un infografic este o colectie de date sau informatii puse intr-o imagine grafica vizuala pentru a intelege mai repede si a retine mai eficient anumite date. Marketing-ul vizual s-a dovedit a fi mult mai eficient decat textul.


Potrivit 3M Corporation si Zabisco, 90% din informatia transmisa catre creier este vizuala, iar vizualul este procesat de 60.000 de ori mai rapid decat textul. Internetul a dus marketing-ul vizual la urmatorul nivel si infograficele au devenit o parte importanta din aceasta crestere.

Sunt multe beneficii ale folosirii infograficelor in campaniile voastre de marketing si in site-ul vostru.

1. Furnizeaza cifre si date. Oamenii adora sa citeasca date, numere, statistici sau alte asemenea informatii. Infograficele pot furniza aceste informatii, structurate intr-un anumit mod, mai atragator. Infograficele sunt mult mai atractive vizual fata de text, ceea ce poate creste interesul, care va da site-ului sau blog-ului tau mai multa putere pe partea de design.

2. Mai multa implicare. Graficele vizuale si imaginile maresc implicarea vizitatorilor. Folosind infografice pe blogul tau poti mari nivelul de implicare a vizitatorilor pana la un nivel foarte inalt.

3. Backlink-urile. Infograficele sunt o metoda foarte eficienta de a va construi backlink-uri. Incurajand oamenii sa dea share infograficului vostru catre vizitatorii lor o sa va furnizeze un link inapoi catre site-ul vostru. Cu mai multe backlink-uri catre voi, site-ul vostru va primi un rank-ing mai bun si mai mult trafic.

4. Usor de inteles. Inafara de faptul ca infograficele sunt atragatoare vizual, ele sunt si usor de inteles, fata de informatiile text. Creierul uman poate procesa si isi poate aminti informatiile vizuale mai bine decat cele din text. Asta va aduce in mod sigur oamenii inapoi pe site-ul tau pentru mai multe informatii.

5. Mai multe sanse de a deveni viral. Folosind infografice si oferindu-le vizitatorilor informatii atractive si convingatoare vizual, va mariti sansele ca infograficul vostru sa devina viral. Odata devenit viral, doar cerul mai este limita pentru business-ul vostru.

6. Infograficele sunt cautate. Cautarea dupa infografice a crescut cu peste 800% in doar doi ani. Adaugand informatii arsenalului vostru de marketing va veti include site-ul si blogul in aceasta crestere a traficului.

7. Social Media. Infograficele sunt de asemenea in crestere in social media si combinand forta inforgraficelor cu cea a social media, cine stie cat de departe poate ajunge afacerea ta. Social media este o platforma care se misca repede si folosind infografice vei continua sa te misti cu trendul.


8. Adaugati o nota personala. Cu toate ca infograficele par sa fie niste grafice complicate si executate de catre un expert, pot sa le faci si tu foarte usor si sa economisesti multi bani. Sunt site-uri precum infogr.am unde iti poti crea design-ul si concepe propriul tau infografic gratis.
Infographicsarchive iti pune la dispozitie o gramada de instrumente gratuite pentru a crea un infografic de efect. Vei gasi mult mai multe resurse pentru propriul tau infografic si vei economisi bani din bugetul alocat campaniilor de marketing si publicitate.

9. Construieste-ti o reputatie. Infograficele te vor ajuta sa-ti construiesti o reputatie ca si persoana sau ca si website care ofera infografice si date atractive si usor de inteles. Vorba se va imprastia si site-ul  sau blogul tau va creste in rank si va aduce mai mult trafic.

10. Tinteste catre target-ul tinta. Cine vrei sa fie publicul tau tinta? Cine va fi interesat de informatiile pe care le ai de oferit? Cel mai bine este sa iti cunosti publicul tinta inainte si sa stii cui te adresezi. Folosindu-te de infografice poti capta atentia celor interesati de ceea ce ai de transmis, mult mai usor decat daca ai scrie un text simplu.

Daca vei cauta sa-ti maresti afacerea si sa o faci mult mai de succes, infograficele te vor ajuta cu siguranta sa ajungi acolo unde ti-ai propus.

f091c3735578625c693e51d61aebaf9c

Sursa: http://ezinearticles.com




Se incarca ...