De ce cumpara oamenii? Ce influenteaza decizia de cumparare? (Infografic)

De ce cumpara oamenii? Ce influenteaza decizia de cumparare? (Infografic)

Este mult de vorbit despre schimbarile din vanzari si despre peisajul din marketing. Dar aceasta evolutie este condusa de cel mai important factor: clientul.


Felul in care lumea cumpara produse sau servicii online s-a schimbat dramatic de-a lungul anilor. In zilele noastre, clientul are mai multa putere decat oricand. Pentru a intelege mai bine ce anume il inflenteaza pe clientul din ziua de azi, cei de la BigCommerce au analizat si realizat un clasament al site-urilor de ecommerce (pentru piata din USA) pentru a intelege mai bine ce conteaza pentru cumparator atunci cand acestia efectueaza comert online.
Chiar daca aceste date sunt analizate pentru o alta piata, consideram ca poti tine cont macar de cateva detalii din infograficul de mai jos, pentru a le putea adapta business-ului tau. Iar daca te afli printre cei care nu detin un magazin online, credem ca aceste informatii se pot aplica in toate genurile de business.


What-Influences-a-Purchase-Desicion-Infographic


De ce cumpara lumea: 6 sfaturi importante
1. Primul si cel mai important factor in luarea unei decizii este calitatea produsului (56%).
2. Cea mai importanta caracteristica a unui magazin este pretul competitiv (80%).
3. 9 din 10 persoane au afirmat ca urmaresc filme de prezentare are produselor electronice, inainte de a cumpara online.
4. 54% dintre cumparatori detin un smartphone, iar 76% dintre acestia folosesc telefonul mobil atunci cand efectuaza cumparaturi.
5. 81% au raspuns ca decizia de cumparare a fost influentata direct de catre un prieten care a postat pe o retea de socializare.
6. 44% dintre respondenti sunt dispusi, cel mai probabil, sa interactioneze cu continutul unui brand care contine si poze.
Se incarca ...