Suntem onorati sa fim parteneri WWF

Suntem onorati sa fim parteneri WWF

Vanatori_neamt


Partenerii nostrii de la WWF, impreuna cu echipa Rewilding Europe, au lucrat in ultimele luni indeaproape cu comunitatea locala din Armenis (Caras-Severin), avand ajutorul si antreprenorilor locali, a directiei silvice, asociatiei de vanatori si tur-operatori la readucerea zimbrilor in Carpatii Meridionali, la 200 de ani de la disparitia acestora in zona, mai exact in 1790.


In data de 17 mai, in Muntii Tarcu din Carpatii Meridionali au fost aduse 17 exemplare de zimbru, fiind cel mai important fenomen de reintroducere a zimbrului care a avut loc vreodata in Europa. Acestia au fost adusi din Suedia, Germania, Italia, Belgia, Elvetia dar si din rezervatia de la Hateg, Romania. Rezervatiile din care provin zimbrii au donat aceste exemplare dar au si platit costurile de transport pana in Romania.


Zimbrul este un mamifer care ajuge sa cantareasca chiar si 1000 de kilograme iar inaltimea acestuia poate depasi 1,9 m. Daca acum cateva sute de ani acesta era prezent pe tot continentul (exceptand Spania, Italia si Nordul Scandinaviei) acum acestia mai traiesc doar in 9 tari din Europa. In lume mai traiesc aproximativ 5000 de exemplare, ajungand astazi sa fie o specie mai rara decat rinocerul negru.


Mai multe puteti citi pe site-ul celor de la WWF.



Se incarca ...