Crearea listelor cu criterii demografice in MailAgent

Crearea listelor cu criterii demografice in MailAgent

Pentru cei care nu au folosit inca optiunea de “Demografice” din  MailAgent si care detin mai multe date despre clienti, in afara de adresa de email, va aratam in articolul de mai jos cum puteti trimite email-uri targetate in functie de informatiile pe care le detineti despre clienti.
V-am tot spus in articolele trecute de ce este bine sa personalizati cat mai mult email-urile pe care le trimiteti clientilor sau daca creati anumite campanii care vizeaza un anumit segment, acest lucru va da posibilitatea sa trimiteti newslettere doar catre persoanele dorite.


Pentru inceput este bine sa aveti o lista de tip CSV sau TXT in care aveti definite datele demografice pe care le urmariti. Noi am ales o lista cu 6 campuri: adresa email, nume, prenume, sexul (unde am definit 0 pentru femei si 1 pentru barbati), varsta si data inscrierii. Se pot adauga mult mai multe date demografice pe care le puteti folosi la segmentare. De exemplu aveti un magazin online de pantofi. Aveti mai multe cliente care au comandat in trecut si care poarta marimea 36. V-au ramas mai multe perechi cu aceasta marime de care doriti sa scapati si faceti o campanie speciala. Veti viza doar acele cliente care au mai comandat de pe site-ul vostru si care poarta marimea 36. Puteti selecta si varsta, in functie de modelele pe care le aveti.
Mai puteti seta un citeriu pentu cei care v-au comandat televizoare, de exemplu, si carora le puteti trimite un newsletter cu suporturi pentru televizoare sau produse de curatare.
Un alt exemplu ar putea fi varsta. In cazul in care aveti o agentie de turism si aveti mai multe sejour-uri pentru seniori, puteti trimite email-uri cu oferta doar acelor persoane care se incadreaza in functie de varsta. Variantele sunt multiple si este pacat sa nu profitati ce aceasta optiune prin care va puteti spori vanzarile.


Liste de tip TXT si CVS


Lista Excel
Lista TXT


Modulul de administrare MailAgent - Lista:


Lista
Se intra in meniul DEMOGRAFICE


meniu demografice
Se selecteaza optiunea “Adauga demografic”


Adaugare demografic
Vom seta prima optiune de Nume si aceasta va fi de tip String (contine litere, cifre, semne, propozitii, insiruiri)


Definire nume
Cream si campurile de prenume si sex. La sex, se va alege de tip Set (variante multiple, pe care le vom defini ulterior)


Definire prenume
Definire sex
La sex se va da click pe semnul “+” pentru a seta cele doua campuri


Pag demografic


Definire sex 2
Vom defini cele doua sexe dupa cum le avem si in tabelul CVS sau TXT, in cazul nostru 0 pentru femei si 1 pentru barbati.


Definire barbati
Definire femei

Definire femei si barbati
Vom adauga si campul pentru varsta care va fi de tip Integer (numere)


Definire varsta integer
Se va seta si ultima optiune si anume data inscrierii clientului. Acesta va fi de tip Data (tip data)


Definire data
Lista finala


Pentru a incarca lista cu informatiile pe care le detinem si pentru care cream aceste demografice, intram in meniul Liste. Se bifeaza lista Standard si click pe Continua.


Pasul 1 in Lista


Se bifeaza “Importa lista dintr-un fisier din calculator”, se da click pe Browse si se alege tipul de desparitor pe care il avem si in tabel.


Pasul 2 din Lista
Pasul 3 din Lista
Se bifeaza optiunea pentru separatorul din lista, in cazul nostru a fost virgula. Se alege optiunea Valideaza si Continua. Se alege in pasul urmator optiunea “Incarca fisierul”


Incarcare lista
Incarcare lista 2
Apoi in Meniul Liste vom vedea aceasta lista incarcata.


Lista finala cu contacte incarcate


  Daca mai aveti intrebari sau nelamuriri va stam la dispozitie.


 



Se incarca ...