Importanta echipei

Importanta echipei

In afaceri, nu este nimic mai important decat sa ai echipa potrivita. Nu spun ca, individual, trebuie sa fie cei mai buni, dar trebuie sa ai un amalgam de oameni care sa iti dea cea mai mare sansa de a creste si de a castiga. Problema este ca, de obicei, persoana care completeaza o echipa cel mai bine, in prezent, este greu de gasit.
De la inceputuri, in MailAgent, am angajat oameni cu carisma, oameni care sa se muleze pe stilul meu managerial. Mai tarziu, am inteles, insa, ca marea majoritate a cunostintelor se invata, desi acestea conteaza, dar intr-o masura mult mai mica. Dar, personalitatea este altceva, aceasta nu se invata si este foarte greu sa schimbi personalitatea cuiva.


Toti cei din echipa actuala, au o personalitate foarte puternica si de aici vine si succesul. Prin personalitate, fiecare isi aduce aportul in stilul propriu. Din pacate, nu iti dai seama de personalitate prin interviuri, oricat de multe ar fi acestea, pentru ca oamenii, in general, sunt foarte timizi in astfel de situatii. Daca am o persoana mai introvertita, cu o persoanlitate foarte puternica, am incercat intotdeauna sa ii cultiv acest mod de a fi, pentru o ajuta sa se integreze cat mai bine in echipa.  Este mult mai simplu pentru o persona extrovertita sa isi arate caracterul, si, acestia, de obicei, nu au nevoie de incurajare pentru a se afirma.


Multi manageri de HR se inchisteaza in calificari si CV-uri, insa acestea ar trebui sa fie pe ultimul loc. Ce este cel mai important in opinia mea,  este ca toata echipa sa lucreze in sincron – sa nu existe persoane care sa iasa din pluton decat intr-un mod natural, de exemplu, mascariciul sau seful informal.


Ce ma intereseaza, in schimb, in alegerea celui mai bun candidat, este experienta de viata, scoala (nu notele) si, mai ales, sa aiba acel ceva care sa ii dea o atitudine de invingator.


Daca angajezi o persoana gresita pe un post care nu este de management, aceasta trebuie inlaturata numai dupa ce nu mai exista alta optiune pentru ea. Insa, daca angajezi o persoana gresita  pe un post de conducere, aceasta trebuie schimbata cat mai repede, pentru ca iti poate distruge echipa sau chiar compania in cateva luni de zile. Cel mai bine, cand se fac angajari pe posturi manageriale, este sa promovezi din interiorul  companiei. Dar, trebuie sa tineti minte ca, aducand oameni noi in companie, aduceti si un suflu nou si ideologii noi, deci, sa nu va fie frica sa angajati pe cineva din afara. ActiveSoft a preferat angajarea mea in detrimentul unor persoane din interior. Eu tot ce am putut sa fac  a fost sa vin cu un suflu nou, cu o experienta in domeniul marketingului si, mai ales, cu dorinta de a invinge.


Asa ca nu uitati - angajati oamenii care se potrivesc cel mai bine in echipa, pentru ca orice altceva se poate invata.
Se incarca ...