Optimizarea unui landing page (Infografic)

Optimizarea unui landing page (Infografic)
Fiecare marketer isi doreste ca un landing page sa converteasca cat mai multi vizitatori in lead-uri . Asa cum am mai spus si intr-un articol mai vechi, un landing page iti ofera posibilitatea sa culegi cat mai multe informatii de la vizitatori prin intermediul unui formular. Pentru client, este o pagina unde “aterizeaza” dupa ce a dat click pe o reclama sau pe un link.

Scopul acestui landing page este sa pastrezi clientul acolo, sa nu-l trimiti in alte pagini pentru ca altfel risti sa il pierzi definitiv. Deci nu ii dai link-uri catre alte pagini web, nu il pui sa dea click pe alte butoane – scopul este sa-I determini, prin ceea ce ii prezinti in interiorul landing page-ului, sa-si lase datele de contact si informatiile care te intereseaza si apoi sa-l contactezi, pe mail sau telefonic, pentru a-l convinge sa cumpere produsul respectiv.

Iar pentru a fi sigur ca vei capta toata atentia potentialului client, acest landing page trebuie sa respecte cateva reguli simple:

- sa aibe un titlu si o descriere clara, bine pozitionate in pagina, prin care sa convingi vizitatorul de valoarea ofertei tale
- sa nu-i oferi sansa de a iesi din acest landing page prin alte link-uri inserate si focusarea pe completarea formularului
- include o imagine sau un video care sa converteasca mai bine decat un text
- structureaza formularului pentru a capta toate informatiile de care ai nevoie pentru a contacta ulterior lead-ul
- formularul nu trebuie sa fie prea lung pentru a nu se plictisi cel care il completeaza, dar nici pentru a se simti ofensat ca i se cer prea multe date care pot fi considerate mult prea personale
- nu uita sa incluzi si retelele sociale pentru a incuraja vizitatorul sa trimita oferta mai departe

Alti factori importanti pe care trebuie sa-i ai in vedere sunt testarile A/B pentru a vedea care varianta converteste mai bine, tagetarea care te ajuta sa obtii cat mai multe lead-uri care corespund cerintelor tale dar si optimizarea pentru dispozitivele mobile.
Pentru mai multe sfaturi despre cum poti sa-ti optimizezi landing page-ul, cei de la Synecore au creat infograficul urmator. Tie cum ti se par aceste informatii? Vei incerca sa le folosesti data viitoare cand vei concepe un landing page?

infografic_optimizare_landing_page


Se incarca ...