2012. Anul video.

2012. Anul video.
Seful parteneriatelor globale YouTube a declarat in cadrul celui mai mare show anual de electronice pentru consumatori din SUA (Consumer Electronics Show - CES) ca in curand 90% din tot traficul de pe internet va fi video iar peste 75% din noile canale online (web sau TV) vor fi canale de Internet (cu continut creat numai pentru online).




Viitorul va include mult, mult video. Iar folosirea YouTube-ului drept canal de comunicare pentru afacerea noastra va fi o practica foarte legitima si uzuala. Din moment ce in viata noastra de zi cu zi  suntem deja mari consumatori de video, de ce sa nu gandim ca un consumator si sa ne folosim de video pentru promovarea afacerii noastre?




Avantajul pe care il prezinta videoul fata de alte canale de marketing este acela ca are un potential de viralitate enorm. Cu bani putini si cu o idee buna poti sa acaparezi atentia prietenilor, prietenilor prietenilor tai, si asa mai departe. Iar recomandarea venita din partea cunostintelor pentru produsele sau serviciile tale este cea mai pretioasa forma de promovare pentru afacerea ta.




Nu exista nici o reteta perfecta pentru crearea unui viral. Vor ramane intotdeauna populare videourile care satirizeaza situatiile sociale si politice ale momentului sau cele care sunt pur si simplu amuzante.  Dar in timp ce toti ne dorim sa cream un video care sa fie cat mai shareuit, nu viralitatea trebuie sa fie obiectivul nostru final ci mesajul care il transmitem. Obiectivul nostru principal, cel care ar trebui sa ne ghideze in toate demersurile noastre de marketing, este crearea unei povesti reusite despre brandul nostru.




Despre includerea videourilor in newsletterele vom vorbi mai in detaliu intr-un articol viitor. Pentru moment va prezentam cateva dintre noile canale ce vor fi prezente pe YouTube  din anul 2012:




http://youtu.be/FeRg4U7H_aY




Daca ar fi sa ne facem si fiecare dintre noi cei de la MailAgent cate un canal YouTube am avea o emisiuni de gatit, un stand-up show, o emisiune de fashion si mai mult ca sigur, un reality show.



Se incarca ...