Google+: Cum iti cresti numarul de followeri

Google+: Cum iti cresti numarul de followeri

Prezenta unui brand pe Google+ este in acest moment indispensabila, oricat de mult ar incerca unii sa nege acest aspect. Iar detinerea unui cont pe G+ este importanta din mai multe puncte de vedere: pe langa construirea prezentei online, impactul merge pana la cresterea directa a vanzarilor si cresterea SEO.


Ideile si sfaturile de baza pentru orice Social Media Marketer se afla mai jos.



Anunta-ti contactele ca ai G+


Primul pas pentru a-ti face simtita prezenta in Google+ este sa iti anunti fanii si followerii de pe retelele sociale de baza, clientii si comunitatile ca detii in cont pe G+.


Include un buton de G+ in urmatorul tau newsletter si pe site. In mesajele promotionale sau emailuri nu te feri de mesajul "Follow us on Google+", chiar daca suna indraznet.



Leaga-ti site-ul de contul de G+


Asa cum ziceam si mai sus, pe langa promovarea contului in mesajele trimise catre bazele de date si comunitati, este important ca pe homepage-ul site-ului tau sa apara un buton catre paginii tale de Google+, exact acolo unde se afla si link-urile catre celelalte retele pe care brandul tau isi face simtita prezenta.


Asigura-te ca butonul este plasat intr-un loc vizibil. Acest lucru poate ca nu te va ajuta la inceput sa iti cresti comunitatea pe Google+, dar cu siguranta te va ajuta din punct de vedere SEO.



Promovarea contului de G+ pe alte retele


Dupa ce introduci G+ in email marketing este momentul sa repeti pasul, de aceasta data promovand noul tau cont pe celelalte platforme pe care activezi: Facebook, Twiiter, Pinterest, Instagram, LinkedIn si Tumblr.


Prima data poate sa fie sub forma unui anunt, insa promovarea paginii tale de Google+ pe alte retele trebuie sa continue - sunt sanse mari ca, cu fiecare nou anunt, mesajul tau sa ajunga la mai multe persoane. Astfel cresc sansele ca tot mai multi oameni sa ajunga pe pagina ta de G+.



Mai activ pe Youtube


Acum ca Google detine si Youtube, faptul ca brandul tau devine mai activ pe platforma video iti va creste SEO-ul si vei vedea rezultate mai bune in ceea ce priveste si prezenta ta pe web, in general.


Asadar, treci la treaba: realizeaza videoclipuri interesante, integreaza-le in pagina ta de Google+ si share, share, share.



Content exclusiv pe G+


Este important ca atunci cand postezi ceva pe contul tau de G+ sa fie un continut cat mai original, daca nu chiar exclusiv. Incearca sa ai cateva materiale care sa fie postate in exclusivitate pe contul tau de Google+.


Binenteles, acest lucru nu inseamna ca nu poti promova aceeasi postare de pe blogul tau pe toate conturile sociale pe care le detii, dar pe G+ poti posta content original sub mai multe forme: albume foto, vidoclipuri, postari sau orice altceva.



Organizeaza evenimente de grup pe Google


Grupurile Google si Hangouts sunt doua modalitati numai bune pentru a organiza discutii si tutoriale. Planifica sesiuni de Hangouts cu experti in industrie, clienti prospectati sau chiar posibili angajati.


Acest feature pe care il detine G+ ofera importanta si expunere seminficativa contului tau de Google+.



Fii activ in comunitatile Google


Aceste comunitati Google sunt un loc ideal pentru cei interesati de discutii serioase si cu scop de informare. Si, in plus, este deocamdata lipsita de trolli, meme-uri sau alte glumite de comunitate.


Identifica acele comunitati in care demograficele tale isi petrec cel mai mult timp si fa-ti simtita prezenta acolo. Devenind un lider de opinie in aceste comunitati nu iti cresti doar numarul de fani pe G+, ci iti cresti chiar vanzarile.



Fii perseverent


Este important sa pleci la drum cu ideea ca nimic nu se intampla peste noapte, asa ca rabdarea este cel mai important atuu al tau in acest moment.



Continua sa postezi lucruri relevante si care antreneaza oamenii in interactiune cu brandul tau. Acest lucru este uneori greu de explicat sefului sau greu de masurat in ROI, dar cheia expunerii online, relevantei in cautari si cresterea numarului de followeri pe G+ este determinarea, alaturi de exectutia cu grija a strategiei!


Sursa foto: connectedmonster.com



Se incarca ...