Ce este un landing page?

landing page


Am vorbit mult de landing page-uri in articolele precedente si de ce site-ul vostru are nevoie de asa ceva. Ca si definitie, landing page-ul este acea pagina pe care un utilizator de internet ajunge  atunci cand da click pe un link sau o reclama, si are un scop comercial. Practic este pagina pe care clientul tau “aterizeaza”. Pe aceasta pagina le puteti oferi informatii, pentru a va promova sau pentru a transforma un lead intr-un potential client.


De exemplu, landing page-urile noastre pentru campaniile de Email Marketing si pentru Sms Marketing sunt: http://www.mailagent.ro/ro/landing-email-marketing si http://www.mailagent.ro/ro/landing-sms-marketing . Dupa cum se poate vedea, sunt niste pagini de prezentare a produsului, dar in acelasi timp este inserat si un call-to-action prin indemnarea clientului la a-si crea cont si de a incerca platforma noastra.


Un landing page va atrage clientii proveniti dintr-o campanie de email marketing, un vizitator care a dat click pe un PPC (pay per click), etc. Poti construi landing page-uri de unde vizitatorul sa downloadeze un continut pe care i-l oferi (un ebook, un document, un curs) sau sa-si salveze alte oferte de marketing cum ar fi: studii gratuite, demo-uri, cupoane pentru un produs pe care il promovati.


Unele companii nu isi prezinta toate informatiile pe site si nici in newsletter nu au loc pentru a introduce mult continut si, pentru a nu-l incarca, dar si de a prezenta tot ceea ce au de transmis, creaza un landing page doar pentru acest scop. Practic este un fel de micro site care oferta doar informatie. Chiar daca scopul unui landing page este de a obtine si informatii de la clienti, in 10% din cazuri acestea sunt doar de prezentare. Este adevarat, ca intr-un landing page poti insera si un call-to-action cu scopul de a determina clientul sa ia o actiune pe care tu o doresti.


Majoritatea companiilor isi trimit reclamele, email-urile, traficul din media catre homepage-ul site-ului. Este o oportunitate risipita, deoarece cand aveti un flux de trafic targetat catre site-ul vostru, va puteti mari posibilitatile de a converti traficul in lead-uri folosind un landing page targetat.


Ca sa incheiem cu un exemplu, sa spunem ca o detii o companie de email marketing si serviciile tale includ si crearea de campanii online cat si conceperea de newslettere. Esti un marketer priceput si iti promovezi afacerea si prin intermediul unui blog cu articole de specialitate. Ai mai multe oferte promotionale, cum ar fi testarea gratuita a platformei timp de o luna, template-uri de newsletter si consultanta gratuita.


O firma de turism cauta o companie specializata in email marketing pentru a trimite email-uri cu promotii si sms-uri catre clientii ei. Dupa o cautare pe google, a ajuns pe blogul vostru, intr-un articol despre  “Idei pentru newsletter-ul perfect”  si il citeste. Cand ajunge la finalul articolului gaseste un call-to-action pentru una dintre ofertele voastre, care este practic o reclama la una dintre oferte - o cunsultare gratuita pentru campania de email marketing- pentru a-i ajuta sa se hotarasca ce ar fi mai potrivit pentru ei. “Asta ar putea fi important”, se vor gandi, vor da click pe CTA si vor vizita landing page-ul unde se pot inscrie gratuit la consultanta si la a incerca platforma gratuit pentru o luna.
Landing page-ul ofera informatii referitoare la ce vor obtine in urma consultarii, vor fi convinsi ca a meritat sa-si lase datele de contact pe pagina de landing page pentru a obtine avantajele ofertei. Isi lasa informatiile si gata!- aveti un lead viabil pentru compania voastra de email marketing caruia ii puteti da curs cu usurinta. Si mai mult, firma de turism vrea sa primeasca informatii de la voi.


Iti prezentam si un landing page (combinat si cu un call-to-action) pentru unul dintre clientii nostri.


jaguar


Daca ai nelamuriri sau ai nevoie de ajutor in campania ta de email marketing nu ezita sa ne contactezi la contact@mailagent.ro sau la tel: 0749040042.


Surse: www.iconsive.com, http://blog.hubspot.com


 
Se incarca ...