De ce sa ne folosim de double opt-in

De ce sa ne folosim de double opt-in


Nimanui nu-i plac spammeri. Mai ales noua. Si de aceea ti-am recomandat si continuam sa te incurajam sa te folosesti de metoda de inregistrare a adreselor de email prin double opt-in (metoda care necesita confirmarea dupa inscriere) . Numai asa te poti asigura ca adresele de email sunt scrise corect, ca apartin unor oameni reali si mai ales ca te conformezi legislatiei in vigoare. Daca pana acum nu erai convins de folosul acestei metode, ai un exemplu clar mai jos de cat de usor ti se poate bloca IP-ul daca nu remediezi trimiterile abusive.




Asociatia de Marketing Direct (Direct Marketing Association- DMA), una din institutiile americane ce promoveaza bunele practici in marketing, a avut recent IP-urile blacklistate si blocate. Problemele la trimiteri au fost sesizate de Spamhaus Project inca de vara trecuta. Pentru a-si curata listele DMA- ul a trimis de pe un IP pe care il impartea cu ISP-ul lui, dupa care s-a putut reintoarce la adresele ei de IP dedicate.




Cei de la BtoB au declarat ca fusesera probleme in interiorul DMA-ului din cauza unor neintelegeri legate de strategia de email marketing. Intr-un comunicat, DMA-ul a declarat ca au aflat de probleme de-abia in Noiembrie si si-au curatat listele in 2 saptamani. Alte documente interne arata ca si ISP-ul lor le transmisesera sesizari inca din August. Ce este notabil este ca nu numai Spamhaus sesizasera faptul ca faceau spamming ci si alte companii care urmaresc neregulile in acest domeniu.




Ce trebuie sa retii in toata aceasta poveste este ca e importanta nu numai colectarea adreselor dar si monitorizarea lor.  Specialistii in email marketing sunt de parere ca semne existau chiar dinaintea sesizarile celor de la Spamhaus,  dar ca au trecut nevazute sau au fost complet ignorate.  Asadar, de ce sa risti sa ti se blocheze IP-urile cand este chiar atat de simplu sa te protejezi.




Daca nu esti sigur daca sa te folosesti de metoda double opt-in suna-ne la 021 209 5376 sau scrie-ne.




 



Se incarca ...