Cum ajuta Pinterest la promovarea afacerii

Cum ajuta Pinterest la promovarea afacerii

pinterest-logo
Din ce in ce mai multe companii se folosesc de promovarea pe diferite retele de socializare pentru a-si ajuta afacerea.
Astfel, ca sa fii prezent pe acestea, ti-am recomandat in alte articole promovarea pe Facebook, Google+, iar azi vom vorbi despre Pinterest.


In luna martie, Pinterest implineste 4 ani de la lansare. Parca mai ieri marketerii incepeau sa exploreze cum Pinterest se poate integra in campaniile lor de marketing. Acum, site-ul a ajuns la peste 70 milioane de utilizatori si marketerii din intreaga lume au acceptat ideea de canal social de media marketing.


Desi Pinterest este la moda acum, totusi trebuie sa fim atenti. Iti prezentam o lista cu intrebari pe care probabil ti le-ai pus, dar la care nu ai gasit raspunsul inca.


1. Sunt prezent pe Pinterest. Cum imi atrag followeri?


La inceput o sa ti se para intimidant faptul ca nu te urmareste nimeni, dar nu iti face griji, ei sunt acolo pentru tine. Sa-ti iti cresti numarul de followeri  va necesita munca si timp, dar vei vedea rezultatele la final pentru business-ul tau.
Sunt doua optiuni pentru a interactiona cu oamenii, fie urmaresti un anumit board sau un cont (sperand ca si ei sa-ti intoarca favorul) fie iti adaugi pe site un buton prin care sa semnalizezi ca esti prezent si pe Pinterest, pin-uind continutul pe parcursul zilei si a-ti publica propriile postari.


2. Ce ar trebui sa pin-uiesc pe Pinterest?


Sunt multe lucruri pe care le poti pin-ui pe Pinterest, depinzand de interesele tale, dar inainte de asta va trebui sa-ti construiesti o strategie. Marketerii vor trebui sa investeasca in continut vizual, ca si strategie din campania lor de marketing. Pe langa poze, poti posta articole, infografice sau chiar filme video.


3. Care este diferenta intre un pin, un repin sau un favorit?


Ca si alte retele sociale, Pinterest are un “limbaj” propriu pe care ai vrea sa-l intelegi inainte de a naviga site-ul.


Un pin este un semn, iar atunci cand gasesti ceva interesant sau ceva la care vrei vrea sa te uit mai tarziu, il poti pin-ui in contul tau.
Un repin este cand pin-uiesti o poza care este pe contul altei persoane si pe care vrei s-o afisezi si pe contul tau. O notificare va fi trimisa catre persoana care a postat intial articolul.
La fel pot proceda si alte pesoane cu continutul pe care l-ai postat tu pe placa ta de pe Pinterest.


4. Oamenii vor folosi Pinterest pe termen lung sau este ceva de moment?


Asa cum am scris si mai sus, site-ul are milioane de useri dedicati. 4.8% dintre americani isi verifica contul de Pinterest in timpul serviciului, Romania este pe locul 26 in randul celor mai populare retele de socializare cu o pondere de 0,5%.


Deci ce fac oamenii  pe Pinterest? Ei pin-uiesc pin-uri, repinuiesc, 80% dintre pin-uri sunt de fapt repinuite, isi personalizeaza propriul board si urmaresc board-uri de care sunt interesati.


5. Pinterest este doar pentru femei?


In timp ce 80% dintre utilizatorii de pe Pinterest sunt femei, sunt si barbati care il folosesc de asemenea.  Depinde de tine ce continut postezi pentru a atrage si alte segmente interesate de business-ul tau pe Pinterest,  pentru a genera trafic pe site si de  a-ti mari vanzarile.


Inainte de a te arunca intr-o noua retea de socializare doar de dragul de a fi prezent pe cat mai multe canale de promovare, evalueaza daca aceasta merita timpul tau si daca te poate ajuta cu adevarat.


Unele companii au un real success pe Pinterest, chiar daca domeniul lor de activitate este orientat catre client sau catre alte companii (companii B2C sau B2B).


Pinterest iti ofera posiblitatea sa-ti masori succesul pe retaua lor. Platforma ofera analize gratuite asupra impactului pe care il ai prin postarile tale.


Pinterest iti pune la dipozitie si cateva sfaturi pe care ar fi bine sa le respecti: nu te promova prea mult, oricat de tentant ar parea pentru un business care incearca sa atraga trafic pe site-ul lui. Pinterest a dezvoltat o pagina unde se explica eticheta Pinterest.
Unele dintre ele suna cam asa:  "We think authenticity -- expressing who you really are and what you’re really like -- is more important than getting lots of followers.", altfel risti sa fii banat pe site.


Surse: http://blog.hubspot.com, http://blog.hubspot.com, http://blog.hubspot.com




Se incarca ...