Responsabilitatile clientilor

Responsabilitatile clientilor

Aproape in fiecare luna ma confrunt cu tot felul de situatii atunci cand incep procedurile de recuperarea a creantelor. In prima faza, verific cate facturi sunt neincasate la un anumit client – daca exista 3 facturi neplatite, trebuie sa suspendez contul respectivului client din aplicatie cu un aviz, in prealabil, apoi, pana la 5 facturi neplatite, conform procedurii, stopez facturarea si transmit clientului notificarea de incetarea a contractului de inbound marketing.


Din aceasta “experienta”, am constatat ca exista 2 tipuri de clienti: cei care nu vor sa plateasca si cei care nu pot sa plateasca pentru serviciile prestate in favoarea lui.


Clientul care nu vrea sa plateasca il consider de rea credinta si, pentru acest tip de client, incep procedurile de recuperare a creantelor pe cale judecatoreasca.


In cazul clientului care nu poate sa plateasca, in discutiile pe care le-am purtat cu fiecare in parte, am incercat sa dau dovada de toleranta, sa ii mai acord o prelungire a termenului de plata si, de cele mai multe ori, ambele parti am avut de castigat.


In anumite situatii, cand instiintez clientul ca are un anumit sold, acesta imi spune ca anumite campanii de email marketing desfasurate nu i-au adus rezultate si, din aceasta cauza,  nu poate plati facturile. Una dintre cauzele care duc la astfel de rezultate nesatisfacatoare este folosirea incorecta a aplicatiei.  Pentru acesti clienti, echipa MailAgent poate oferi consultanta personalizata, ca in cazurile altor clienti care sunt multumiti si, bineinteles, apeleaza constant la acest tip de serviciu pe care il oferim.


Prin exemplificarea acestor situatii, am vrut sa evidentiez una dintre cele mai importante obligatii ale clientilor, din momentul in care hotarasc semnarea unui contract de prestari servicii, cea de a-si achita datoriile fata de furnizor care, la randul lui, isi executa obligatiile fata de beneficiar.


Asadar,  lasati-ne sa va ajutam sa puteti sa va platiti facturile!




Se incarca ...